Houtrot

Houtrot is een term die veel voorkomt in de schilders- en onderhoudsbranche. Maar wat betekent dit nu eigenlijk?

HOE ONTSTAAT HOUTROT?

Houtrot is een aantasting aan het hout veroorzaakt door schimmels. Schimmels in het hout ontstaan vanuit vochtig hout. Als het hout vochtig wordt en het niet kan drogen, ontstaan er schimmels. Deze schimmels veroorzaken vervolgens het houtrot. De weersinvloeden als zon, regen en wind hebben veel invloed op het ontstaan van houtrot. Het komt dus veel voor in houtwerk die aan deze weersomstandigheden worden blootgesteld.

HOUTROT IS NIET TE VOORKOMEN

Bij het houtwerk wat zich in de buitenlucht bevindt, is houtrot nauwelijks te voorkomen. De weersomstandigheden hebben namelijk veel invloed op het ontstaan van houtrot. Weersinvloeden als regen, wind en temperatuurverschillen zijn een grote oorzaak van het ontstaan schimmels in het houtwerk. Houtrot buitenshuis is dus niet te voorkomen. Wel is het belangrijk om het houtwerk ieder jaar te controleren. Hierdoor ben je er snel bij en is het gemakkelijk te repareren.

HOUTROT BINNENSHUIS

Houtrot hoeft niet alleen buitenshuis plaats te vinden. Er kunnen binnen in het houtwerk ook rotte plekken ontstaan. Meestal kamers met een hoog vochtgehalte zoals de kelder, keuken of badkamer zijn plekken waar snel schimmels kunnen ontstaan. Goede afwateringsystemen en ventilatie is dan zeer belangrijk om dit zo veel mogelijk te voorkomen.

HOE KAN JE HOUTROT REPAREREN?

Houtrot is gemakkelijk te repareren en is een veel goedkopere manier dan het gehele houtwerk te vervangen. Wil je je houtrotschade laten repareren door een specialist? Wij van BS zijn specialisten die met succes de houtrot opleidingen van Repair-care/Flexidur/Renovaid hebben doorlopen en kunnen u een garantie van 6 jaar geven.