Airless spuitwerk

Met latex spuiten kunnen we superstrak werk leveren. De latex wordt aangebracht met een professionele airless spuitinstallatie. Dit gaat aanzienlijk sneller dan het traditioneel rollen van latex. Hierdoor is er een grote tijdwinst te boeken en daardoor prijs technisch erg interessant. Wij spuiten latex veelal één basiskleur. Accentkleuren kunnen natuurlijk ook worden aangebracht. Uiteraard is airless latex spuiten ook veel egaler en strakker, vooral op glad stucwerk is het eindresultaat esthetisch erg fraai.

Latex spuiten op pleisterwerk (glad stucwerk) wordt het meeste toegepast. Dit is ook dé oplossing voor een mooie gladde latexlaag op glad stucwerk. Bij het traditioneel rollen van latex ontstaat er altijd een lichte structuur van de roller op glad stucwerk. Airless latex spuiten op een gladde ondergrond is de hoogst mogelijke afwerking. Onze prijzen zijn altijd alles-in-één, dus inclusief het afplakken van kozijnen, deuren, plinten, keuken, radiatoren en vloeren. Kortom latex spuiten wordt veel toegepast en wij werken door heel Nederland en België. Kijkt u op deze pagina onderaan naar de video’s omtrent onze werkwijze. Wij rijden tevens vrijblijvend bij u langs. Wij inspecteren dan tevens het plafond en de wanden en wij geven u een duidelijke uitleg omtrent de airless werkzaamheden aan uw woning/bedrijfspand of appartement.

In veel situaties kan het latex spuiten ook worden toegepast op structuur ondergronden zoals spack of spachtelputz. Deze structuur ondergrond blijft dan hetzelfde en wordt dan met latex spuiten voorzien van een nieuwe frisse laag latex. Is deze structuur ondergrond reeds eerder (lees vroeger) gesaust (getext, in vakjargon) dan volstaat één laag latex. Is deze ondergrond nog niet eerder voorzien van latexlaag, dan spuiten wij twee lagen latex. Op nieuw glad stucwerk spuiten wij ook altijd twee lagen latex en impregneren wij het stucwerk om de zuiging van de plafonds en wanden op te heffen. Wij spuiten een complete woning in 3 a 4 dagen. In het afplakken van alles wat niet gespoten moet worden gaat veel tijd zitten. Dit is tevens een secuur werk omdat er strak gewerkt moet worden langs kozijnen, deurposten etc. Het spuitproces gaat razend snel en is zeer efficiënt. (zie onze diverse video’s op de website)

De airless werkzaamheden aan uw woning/appartement gaan beginnen

De 1e dag worden de wanden (stucwerk) met schuurmatjes licht geschuurd. Er zijn altijd wat gipsrestjes te vinden op het stucwerk. Ook worden spaanslagen van de stucadoor weggeschuurd. We gebruiken hiervoor een ledlamp op accu, de kleinste beschadigingen worden hierdoor zichtbaar en worden keurig gladgemaakt. Indien nodig worden ook op dag 1 de vloeren volledig gemaskeerd en keurig afgeplakt met onze maskeermachine (zie video onderaan de pagina). Zijn de wanden voorzien van spack of spachtelputz dan worden montagegaatjes en/of beschadigingen keurig hersteld.

Oppervlakte beschadigingen (glad stucwerk) van stoten wordt met foamvuller glad gemaakt en nageschuurd. De hoeken worden gekit met non crack acrylaatkit of. Hierna worden onbehandelde plafonds en wanden met voorstrijk ingeneveld. Wij gebruiken hiervoor een lagedrukpomp. De voorstrijk zal direct in het stucwerk trekken. De hoeken worden extra behandeld met voorstrijk in verband met het afplakken voor eventuele kleuren.

De 2e dag wordt er verder afgeplakt en worden de wanden nogmaals gecontroleerd met een led bouwlamp.
Als alles afgeplakt en gemaskeerd is, kan de latex klaargezet worden. De emmers worden altijd nogmaals met een mixer goed gemixt. Ook wordt de airless machine operationeel gemaakt. De machine staat op een centrale plek in de woning. De actieradius van het spuitspistool en de slang is 20 meter.

De airless specialisten zijn nu aan de beurt. Het spuitmasker gaat op en de overall gaat aan. De eerste laag kan gespoten worden. De 2e vakman controleert de latex emmers onder de machine en vult deze continu aan. Want afhankelijk van de ondergrond zullen er vele emmers latex verwerkt worden. Wij werken dus altijd met 2 vakmannen. Het spuiten gaat razendsnel. De eerste laag kan goed aandrogen voordat de 2e laag gespoten gaat worden. Tussen de lagen door, checken wij nogmaals met de ledlamp op beschadigingen. Hierna wordt al het afplakmateriaal keurig verwijderd en wordt alles schoon opgeleverd.